Hendrik Beekman

image

Geboren in 1945 in de omgeving van Leeuwarden.

Hij woont en werkt in Spanje, Pyreneeën

Als een autodidactische schilder doet hij met een groep surrealisten mee aan de grote expositie ‘de Automatische Verbeelding’ in 1989.

Hij heeft contact met surrealisten in heel Europa en exposeert in: Parijs, Barcelona, Kopenhagen, Frankfurt, Luik.

Olieverfschilderijen op de klassieke manier geschilderd, met een voor surrealisten gebruikelijke fantasie. Later maakt hij pastels, inkttekeningen en litho’s.

Nadat hij 30 jaar geschilderd heeft ontdekt hij hout en maakt daarvan organische beelden. Hij geeft de voorkeur aan dit warme materiaal en gebruikt de beperkingen juist als een voordeel. Hij werkt met verschillende soorten hout, het liefst in olijven- of iepenhout. Soms wordt een beeld in brons gegoten, in kleine oplage. De afwerking, patineren en polijsten doet hij graag zelf.

Hier de link naar Hendrik Beekman

Hendrik Beekman op bezoek bij Willem den Broeder

Berne yn 1945 yn de omkriten fan Ljouwert.

Hy wennet en wurket yn Spanje, Madrid

As autodidakt skilder, hy docht mei in groep Surrealisten mei oan de grutte útstalling “Auto Imagination” yn 1989.

Hy hat kontakt mei Surrealisten yn hiel Europa en útstald yn Parys, Kopenhagen, Frankfurt, Luik.

Oaljeferve skilderijen skildere yn ‘e tradisjonele wize, mei in typysk surrealist fantasy. Letter er makket pastels, inket tekeningen en litografysk.

Neidat er skildere 30 jier ûntduts er hout en foarmet organyske ôfbyldings. Hy leaver de hite materiaal en gebrûk beheinings leaver as in foardiel. Hy wurket mei ferskate soarten hout, by foarkar in Olive of Elm. Soms in ôfbylding is getten yn brûns yn in beheinde oplage. De finish, patina en Poalsk er graach himsels.

Hjir de link nei Hendrik Beekman